Top greșeli de evitat atunci când faci comandă de ochelari

În prezent, majoritatea dintre noi optăm pentru mediul online, atunci când vrem să facem cumpărături, indiferent că este vorba despre alimente, articole vestimentare sau produse de îngrijire personală. Dacă, până acum câțiva ani, părea imposibil ca ochelarii de vedere să intre la categoria shoppingului online, iată că acum serviciile au avansat. Poți comanda rame de ochelari cu lentile, doar la un click distanță. Însă această libertate vine și cu responsabilități, așa că este important să știi ce greșeli trebuie să eviți când cumperi ochelarii online. Ți-am pregătit un ghid care te va ajuta să faci cele mai bune alegeri:

1.   Lentile bazate pe o prescripție veche

Printre cele mai comune greșeli pe care le fac oamenii, atunci când achiziționează ochelari de vedere noi, se numără alegerea dioptriilor în funcție de prima prescripție primită de la oftalmolog. Dacă trece foarte mult timp de la ultima schimbare a ochelarilor de vedere, este recomandat să faci o nouă vizită la oftalmolog, pentru a afla dacă există modificări. Odată ce primești rezultatele și recomandarea specialistului, poți căuta ramele pe care le preferi și lentilele cu dioptriile necesare.

 

Dioptriile se pot schimba în timp, în funcție de afecțiunea oculară pe care o ai și dacă porți ochelari de vedere constant sau nu. Când achiziționezi lentilele și ramele online, dar descoperi, ulterior, că dioptriile nu mai sunt cele potrivite pentru tine, faci risipă de bani și timp, mai ales dacă magazinul de unde comanzi nu îți returnează produsul. Puțini dintre cei care au probleme de vedere cunosc și faptul că acestea se pot schimba în timp, fiind nevoie de consultații regulate.

2.   Rame nepotrivite pentru forma feței

Alegerea ramelor nepotrivite pentru forma feței este o greșeală făcută adesea de cei care cumpără online prima pereche de ochelari de vedere. Dacă nu ai mai purtat ochelari, poți fi tentat să-i alegi în funcție de preferințele estetice, fără a lua în considerare dacă aceștia îți vor pune sau nu în evidență trăsăturile. Partea bună este că, în prezent, tehnologia a avansat suficient de mult, încât să poți proba ochelarii de vedere online.

 

Cu ajutorul unei oglinzi virtuale, Optiblu îți pune la dispoziție posibilitatea de a proba orice model de rame care îți atrage atenția, atunci când verifici oferta magazinului online. Pentru că pandemia ne-a învățat cât de important este să ne ferim de locurile aglomerate, facilitarea acestor servicii a fost necesară. Mai mult decât atât, în pandemie este mai greu să probezi ochelari chiar și în magazin, deoarece obligativitatea purtării măștii nu-ți permite să observi exact cât de mult te avantajează un model de lentile.

 

Descopera 👉 intreaga oferta de OCHELARI DE VEDERE care pot fi probati online

Cum alegi ramele în funcție de forma feței

Pentru a arăta cât mai bine cu ochelari, ramele pe care le alegi trebuie să se potrivească formei feței tale. În acest fel, vei putea să integrezi ochelarii în lookul tău ca pe adevărate accesorii, pe care îți place să le porți în fiecare zi și în toate circumstanțele. Iată care sunt tipurile de fețe și ochelarii potriviți pentru fiecare:

Pătrată

Fețele pătrate au mandibula proeminentă și linii drepte de la frunte spre gât. Acestea au un aer mai încrezător și masculin, motiv pentru care ramele ochelarilor de vedere trebuie să creeze un echilibru. Este recomandat să alegi ochelari care sunt puțin mai lați, cu rame mai subțiri și formă rotundă sau ovală. De asemenea, ramele cu colțuri proeminente pot fi o alegere potrivită.

Rotundă

O față rotundă se bucură de trăsături fine și cu echilibru între frunte și maxilar. Pentru că lipsesc unghiurile și liniile drepte, unei fețe rotunde i se potrivesc ramele pătrate sau dreptunghiulare. De asemenea, modelele care imită anumite forme geometrice sunt recomandate pentru a întrerupe aspectul rotund al feței și pentru a crea un centru de atenție. Lentilele tip ochi de pisica sunt o alegere chic pentru femeile cu obraji proeminenți.

Triunghiulară

Tipul triunghiular de față este caracterizat printr-o mandibulă proeminentă și o frunte mai îngustă. Pentru a crea un echilibru, ochelarii potriviți trebuie să aibă o formă ce oferă o combinație reușită. De exemplu, cei tip aviator sau sub formă de D, dar și lentilele rotunde pot contribui la o apariție interesantă.

Ovală

Dacă ai trăsăturile specifice unei fețe ovale, ești în avantaj. Majoritatea formelor de rame se potrivesc, deoarece fața ovală nu are unghiuri sau linii specifice, care ies în evidență. Este considerată cea mai „universală”, motiv pentru care ochelarii de vedere pe dimensiunile feței tale te vor avantaja indiferent de formă.

 

Vezi 👉 toata gama de OCHELARI DE VEDERE pentru orice forma a fetei

3.   Prea puțină atenție la calitate și material

Ochelarii nepotriviți nu sunt doar cei care nu îți avantajează forma feței sau cei care nu te satisfac din punct de vedere estetic. Materialele, durabilitatea și rezistența la șocuri sunt câteva dintre aspectele pe care mulți oameni evită să le ia în calcul, din necunoștință de cauză sau din neatenție. În special dacă pui ochii pe o pereche de ochelari la reduceri, calitatea ramelor și a lentilelor trebuie verificată cu atenție.

 

Rezistența ochelarilor de vedere este măsurată în puterea lentilelor, care sunt primele afectate, în cazul unui impact puternic. Printre materialele ce rezistă cel mai bine se numără policarbonatul. Acesta este de 10 ori mai rezistent decât lentilele din plastic și oferă o vedere foarte clară. Specialiștii recomandă acest tip de lentile în special pentru ochelarii copiilor, deoarece aceștia sunt adesea mai neatenți, când vine vorba de grija față de ochelari.

 

Vezi 👉 toate modelele de OCHELARI DE VEDERE PENTRU COPII de pe site

 

Însă rezistența ochelarilor de vedere se află în legătură directă și cu îngrijirea și întreținerea acestora. Greșelile pe care le poți face la întreținerea ochelarilor și a lentilelor fac parte din cauzele pentru care acestea din urmă se uzează mai repede în timp. Întreținerea corectă ajută la păstrarea unui aspect perfect al ochelarilor, pentru cât mai mult timp, și la evitarea micilor imperfecțiuni care pot crea, totuși, disconfort, sau care te vor face să renunți mai repede la ochelarii tăi.

Cum întreții corect ochelarii

Micile greșeli pe care le faci zi de zi cu ochelarii tăi de vedere pot avea efecte pe termen lung asupra aspectului ramelor sau al lentilelor. Iată ce să eviți:

 

  • Nu folosi bluza sau tricoul când ștergi lentilele. Materialele acestora conțin scame și alte elemente care pot zgâria lentilele. Folosește mereu accesorii speciale pentru curățarea lentilelor și materiale curate, cu textura potrivită.

 

  • Evită să ștergi lentilele cu soluții de curățat suprafețe, deoarece ingredientele chimice pot dăuna stratului de protecție de pe lentilă.

 

  • Nu lăsa ochelarii în apropierea zonei în care îți faci rutina de beauty sau coafura. Produsele precum spray-urile fixative pot deteriora lentila, din cauza substanțelor chimice pe care le conțin.

 

  • Nu șterge lentilele fără a le spăla în prealabil, dacă vrei să eviți zgârieturile fine care se pot forma.

 

Achiziționarea online a ochelarilor de vedere a devenit o posibilitate care te scapă de multe griji, însă, atunci când alegi să faci acest lucru, trebuie să știi că există aspecte de care este nevoie să ții cont. Cu puțină atenție la detalii și dorința de a face cea mai bună alegere, vei reuși să găsești ramele ideale și lentilele în conformitate cu nevoile tale.

 

Sursa foto: Shutterstock.ro