Sfaturi pentru sportul cu ochelari

Sportul cu ochelari: sfaturi pentru maximul de confort

Dacă porți ochelari și ești pasionat de sport, cu siguranță ești familiarizat cu diferitele provocări de care te poți lovi într-o sesiune de antrenamente. Indiferent de tipul de sport pe care îl practici, ochelarii pot deveni inconfortabili și te pot împiedica în activitatea pe care o întreții în aer liber, la sală sau acasă. Însă aceștia îți oferă și un grad ridicat de protecție, de cele mai multe ori, iar pentru o mare parte dintre cei care îi poartă, ochelarii sunt indispensabili. Pentru a te bucura de confort și de toate avantajele, îți prezentăm câteva sfaturi esențiale:

Feluri în care ochelarii te pot incomoda

Ochelarii pot deveni o problemă în special atunci când practici sporturi de intensitate ridicată. În această categorie pot fi incluse antrenamente precum cele de crossfit, alergatul sau sesiuni precum cele de Zumba. Adesea, ochelarii de vedere creează disconfort dacă ești nevoit să practici sărituri repetate, deoarece aceștia alunecă de pe nas și există riscul de a-i scăpa și de a sparge lentilele. De asemenea, transpirația favorizează alunecarea. Același lucru se poate întâmpla și atunci când alergi la un semimaraton sau dacă participi la sesiuni de yoga.

 

Mișcarea repetată de a pune ochelarii înapoi la ochi poate aduce și un nivel ridicat de frustrare, în special dacă nu reușești să te concentrezi suficient pe ceea ce faci. Exercițiile fizice tip burpees, de exemplu, prezintă și riscul de a distruge ochelarii, în special dacă antrenamentul este mai intens sau dacă îl practici alături de un număr mai mare de persoane. Este important de notat că renunțarea la ochelari în timpul sportului nu este o soluție pentru oricine, deoarece mulți oameni depind de aceștia pentru a vedea clar, chiar și la distanțe mici. Așadar, evitarea purtării lor poate duce la accidentări și la alte probleme care îți pun în pericol siguranța.

 

Securizează-i cu ajutorul unei benzi

Cel mai la îndemână mod de a te asigura că ochelarii rămân pe loc, atunci când faci sport, este să folosești o bandă elastică reglabilă sau șnururi. Benzile sunt recomandate pentru activitățile intense, deoarece reușesc să-i fixeze cu succes. Acestea vor fi de mare folos și atunci când alergi prin parc sau în cadrul unui maraton, în special când ești nevoit să porți și masca de protecție. Odată cu acest accesoriu indispensabil pentru sănătatea tuturor, cei care poartă ochelari au fost puși într-o situație și mai complicată, în care au fost nevoiți să împace atât sportul cu ochelari, cât și cu mască. Șnururile sunt utile în cadrul acelor activități care nu presupun o mișcare a corpului rapidă și constantă, ci mai degrabă, exerciții de forță, precum cele cu gantere sau la aparatele de fitness de la sală. Șnururile pot preveni distrugerea ochelarilor și te ajută să fii sigur că acești rămân la gât, atunci când cad.

Optează pentru rame potrivite feței tale

Adesea, oamenii aleg ochelari de vedere de dimensiuni greșite, care nu doar că nu le favorizează trăsăturile, dar, mai ales, sunt prea mari pentru ei. Dacă ochelarii pe care îi ai se află în continuă mișcare și constați că sunt prea largi, există multe șanse ca aceștia să te incomodeze în timpul sportului. Ochelarii trebuie aleși în așa fel încât să se afle într-o poziție cât mai fixă pe cap, dar să nu te strângă. Ba mai mult, dacă ești practicant de sport și ai un stil de viață activ, este recomandat să alegi ochelarii și ținând cont de acest aspect. Ochelarii trebuie să fie de dimensiunile potrivite, să nu-ți alunece de pe nas atunci când privești în jos, dar să nu fie nici prea mici. Orice dimensiune care nu se potrivește cu cea a capului tău îți poate crea disconfort, într-un fel sau altul.

 

Alege ochelarii potriviti pentru tine, din oferta noastra de OCHELARI DE VEDERE

Alege rame mai subțiri și ușoare

Dacă ești pasionat de sport, poți avea o pereche de ochelari specială pentru zilele de antrenament. Când o alegi, trebuie să fii mai puțin selectiv în ceea ce privește estetica și să te bazezi pe aspectul practic. Ochelarii cu rame mai groase și mai grele alunecă mult mai ușor pe nas și pot să-ți cadă cu ușurință de pe cap. De aceea, ochelarii pe care îi folosești atunci când faci sport pot fi cât mai subțiri, ușori, dar e necesar să îndeplinească cerințele amintite mai sus, în ceea ce privește dimensiunile. De asemenea, poți opta pentru modele care prezintă o bandă pe punte, în zona nasului, care nu permite alunecarea. De regulă, ochelarii potriviți pentru sport se pot găsi și la recomandarea angajaților din magazinele de specialitate.

Înlocuiește-i cu lentile de contact

Când practici un sport sau ești foarte dedicat antrenamentelor de fitness, soluțiile pe care le poți încerca nu vor da mereu roade, mai ales dacă vrei să te bucuri de intensitate maximă, dar și confort. În aceste momente este recomandat să te orientezi spre lentilele de contact. Acestea sunt o soluție potrivită pentru oamenii care nu vor să poarte ochelari din motive estetice sau din imposibilitatea de a duce la capăt anumite activități de zi cu zi.

 

Sportul este o parte importantă din viața oamenilor, iar dacă ești concentrat pe ceea ce înseamnă activitatea fizică, va fi complicat să le ai pe toate. Lentilele de contact sunt ușor de folosit, dar trebuie să acorzi atenție specială igienei mâinilor și să urmezi îndeaproape instrucțiunile de folosire. Acestea pot deveni, în timp, și o soluție permanentă pentru tine, prin care vei înlocui ochelarii de vedere, dacă observi că le folosești cu mai multă ușurință și te ajută în viața de zi cu zi.

 

Descopera oferta noastra de LENTILE DE CONTACT

Alege ochelari de soare cu dioptrii

Acest sfat se adresează celor care practică sport în aer liber. Indiferent că este vorba de fotbal sau alergat, sportul în aer liber include și un nivel de protecție de care ai nevoie, pentru a evita neplăcerile. În acest caz, este recomandat să alegi ochelari de soare specifici pentru sport, care se așază corect pe față și care nu te împiedică în niciun fel în activitate. Aceștia sunt potriviți și pentru activități precum mersul pe bicicletă, practicat mai ales în această perioadă, odată cu încălzirea vremii. Ochelarii de soare cu dioptrii te protejează de factorii de mediu externi, precum praful sau insectele, dar te ajută și să vezi clar, atunci când te plimbi cu bicicleta prin trafic sau prin natură. De asemenea, ochelarii de soare tip sport sunt special gândiți pentru activități intense, care presupun mai mult efort, motiv pentru care nu există prea multe șanse de a întâmpina probleme la capitolul confort.

 

Descopera toate modelele de OCHELARI DE SOARE

 

Sportul cu ochelari este posibil și poate fi chiar confortabil. Este important să știi să alegi cele mai bune opțiuni pentru tine și să faci schimbările necesare, atunci când încep să apară problemele.

 

Sursa foto: Shutterstock.com