Tendinte ochelari de soare in 2021: ce modele se poarta in acest an?

Tendinţe ochelari de soare în 2021: ce modele se poartă în acest an?

 

Ochelarii de soare sunt un accesoriu de nelipsit din garderobă, mai ales în sezonul cald. De dimensiuni diferite, de forme și culori diverse, ochelarii de soare contribuie la crearea unor outfituri spectaculoase, dar, în aceeași măsură, protejează ochii de razele ultraviolete.

 

În fiecare zi a anului, ochii sunt expuși razelor ultraviolete (UV) și razelor vizibile cu energie ridicată (HEV). Acestea sunt mult mai puternice în timpul sezonului cald, când temperaturile sunt foarte ridicate. O expunere pe termen lung la razele ultraviolete poate duce la îmbătrânirea prematură și la deteriorarea ochilor și pleoapelor, precum și la dezvoltarea unor afecțiuni grave, printre care se numără degenerescența maculara, cataracta, pinguecula, pterigionul și, în unele cazuri, cancerul pleoapei.

 

De aceea, este important să porți ochelari de soare care blochează razele ultraviolete, ori de câte ori ieși din casă, indiferent de prognoza meteo. Chiar și în zilele înnorate, razele soarelui au efecte negative asupra ochilor.

 

Din acest articol, poți afla mai multe detalii despre efectele razelor ultraviolete asupra ochilor.

Cum alegi ochelarii de soare potriviți pentru tine

Alegerea ochelarilor de soare potriviți nu este o misiune simplă. Pe lângă aspectul estetic, este vital să ții cont și de eficiența acestora, astfel încât să alegi o pereche de ochelari care să-ți asigure protecție maximă când razele soarelui sunt foarte puternice.

 

Specialiștii recomandă ochelarii de soare cu lentile polarizate, pentru că protejează ochii mai bine decât lentilele clasice, pentru că nu permit razelor de lumină orientate orizontal să ajungă până la ochi. Pe scurt, reduc nivelul de strălucire. Calitatea ochelarilor polarizați este importantă, deoarece, în caz contrar, ar putea să-ți provoace dureri de cap și disconfort la nivelul ochilor, iar imaginea ar putea fi deformată.

 

În prezent, există numeroase modele de ochelari de soare, care îți pot proteja ochii de razele soarelui, însă nu toate sunt potrivite pentru a avea un look încântător. Când alegi o pereche de ochelari de soare, este important să ții cont și de trăsăturile feței și de outfiturile pe care le porți cu precădere. Așadar, un prim detaliu de care e bine să ții cont, când îți alegi ochelarii de soare în tendințe în 2021, este forma feței tale. Deși nu este o regulă general valabilă, dacă vrei să creezi o armonie între accesoriul folosit și trăsăturile chipului, este indicat să alegi o pereche de ochelari opuși formei feței tale. De pildă, dacă ai fața rotundă, ochelarii de soare pătrați sau dreptunghiulari ar putea fi cea mai bună alegere pentru tine.

 

Și culoarea părului este relevantă când îți alegi o nouă pereche de ochelari. Ținând cont de stilul, personalitatea și de efectul pe care vrei să-l aibă ochelarii de soare asupra look-ului general, poți găsi accesoriile potrivite pentru tine. În primul rând, trebuie să știi că ramele ochelarilor sunt relevante în această situație. Dacă, de exemplu, vrei să te faci remarcat, ramele ideale sunt cele în culori complementare față de nuanța părului tău. În schimb, dacă nu vrei să ieși din anonimat, ramele din aceeași familie de culori cu cea a părului sunt cele asupra cărora ar trebui să te oprești.

 

👉 Descopera AICI intreaga gama de ochelari de soare

Ce modele de ochelari de soare se poartă în 2021?

Deşi moda este într-o continuă schimbare, sunt câteva stiluri care nu se învechesc niciodată. Se întâmplă și cu modelele de ochelari de soare, multe dintre ele aflate în tendințe în urmă cu zeci de ani, dar care se reinventează periodic. Imaginează-ți ochelarii de soare „ochi de pisică“, aducând un strop de mister vestimentației, actualizați într-un stil modern, sau ochelarii „aviator“, considerați a fi preferații celebrităților, cu o lentilă într-o nuanță colorată. Deși unele stiluri dispar, altele doar se schimbă și sunt adaptate vremurilor moderne.

 

În 2021, se poartă ochelarii care stimulează starea de spirit (acele modele colorate, care înveselesc orice ținută), dar și cei cu rame supradimensionate sau cu referințe retro subtile.

 

Ochelarii de soare „aviator“ – sigur i-ai văzut deja purtați de celebrități în scurtele apariții publice, în pozele de pe Instagram ori în filmulețele de pe TikTok. Ochelarii „aviator“ sunt în tendințe și în 2021, însă nu în forma clasică, deja cunoscută de toată lumea. Ei au fost reinventați în nuanțe de vară.

 

Ochelarii de soare „sport“ – anul acesta se observă o tendință în articolele sportive, cu precădere la cele inspirate din tenis. Astfel, și ramele ochelarilor au fost gândite pentru a completa o ținută lejeră. Cu o estetică elegantă, însă, în aceeași măsură, sport, ochelarii cu rame geometrice – în special cea rectangulară – sunt la mare căutare în acest an.

 

Ochelarii de soare „retro“ – ramele rotunde, mai mici sau mai mari, sunt în tendințe și în 2021. Ramele cu ornamente de cristal, în culori vesele, din plastic ori din metal, precum și lentilele colorate creează o pereche de ochelari de soare pe care să îți dorești să o porți în această vară. Combinația dintre clasic și modern este foarte apreciată în acest sezon.

 

Ochelari de soare „wayfarer“ – lookul hollywoodian nu se demodează niciodată, iar versatilitatea ochelarilor de soare „wayfarer“ nu se învechește nicicând. Totuși, și acest model de ochelari a fost îmbunătățit, pentru a se potrivi tendințelor de fashion din 2021. Astfel, au apărut acei ochelari în formă dreptunghiulară, cu rame în culori aprinse. Roșu fumuriu sau verde măsliniu sunt nuanțele care dau luminozitate unui look banal.

 

Ochelarii de soare „ochi de pisica“ – fără îndoială, un model de ochelari care nu va dispărea niciodată, „ochii de pisică“ au fost, de asemenea, actualizați. Astfel, în varianta modernă, lentilele sunt mai înguste, pentru a crea un aspect mai dinamic.