Cum alegi ramele ochelarilor in functie de fizionomie

 

Cum alegi ramele ochelarilor in functie de fizionomie

 

Atunci când ești pe cale să alegi o pereche de ochelari, aspectul ramelor probabil că este foarte important pentru tine, pentru că în funcție de acesta vei decide dacă îi cumperi sau dacă te vei orienta către un alt model.

 

Cu toate că, în prezent, ai la dispoziție o mare varietate de rame dintre care poți alege, este important să descoperi acele modele potrivite pentru tine. Un criteriu foarte important, în funcție de care poți descoperi ochelarii cu care vei arăta cel mai bine, este selectarea ramelor în funcție de fizionomie.

 

În acest fel, vei putea să te bucuri de un accesoriu care îți va scoate în evidență trăsăturile feței și de o extensie versatilă a ținutelor tale, potrivită pentru a fi purtată cu orice ocazie și asortată la orice piesă vestimentară. În cele ce urmează, îți oferim un ghid și îți prezentăm o serie de pași de urmat, prin care să poți alege ramele de ochelari care ți se potrivesc cel mai bine.

 

Identifică forma feței tale

 

Înainte de a începe căutarea unei rame de ochelari potrivite, este necesar să stabilești în ce grup se încadrează forma feței tale. În funcție de particularitățile faciale, formele feței sunt grupate în șase categorii: rotundă, ovală, triunghiulară, alungită, pătrată sau trapezoidală. Iată cum stabilești categoria care te caracterizează:

 

  • Față rotundă – în această categorie intră persoanele cu bărbia îngustă, fruntea mai lată și pomeți proeminenți. De asemenea, fruntea și maxilarul sunt aproximativ egale în lățime;
  • Față ovală – este o formă a feței întâlnită la cele mai multe persoane. Se caracterizează printr-un maxilar rotunjit, o frunte mai mică în raport cu maxilarul și prin pomeți proeminenți;
  • Fața triunghiulară – poate fi recunoscută după bărbia îngustă, dar rotunjită, fruntea mai lată și pomeții bine evidențiați;
  • Fața alungită – în acest caz, conturul feței pare a fi format din linii drepte, verticale, lucru generat de frunte și de linia maxilarului, care sunt înguste;
  • Fața pătrată – similară cu fața alungită, cea pătrată se caracterizează prin linii drepte, bine definite, generate atât de frunte și de linia maxilarului, cât și de pomeții proeminenți;
  • Fața trapezoidală – aceasta se caracterizează printr-o zonă mai îngustă a frunții și o zonă a pomeților și a maxilarului care iese în evidență.

 

 

Cum alegi ramele ochelarilor in functie de fizionomie

 

 

Cum alegi ramele de ochelari în funcție de forma feței

 

Odată ce ai reușit să stabilești categoria în care forma feței tale se încadrează, este momentul să începi căutarea unor rame de ochelari pe placul tău, ținând cont de acest aspect. Iată ce modele de rame poți alege, în funcție de conturul feței.

 

Rame pentru fața rotundă

 

În cazul în care ai stabilit că forma feței tale este rotundă, ar trebui să cauți rame de ochelari dreptunghiulare sau pătrate. Datorită designului lor, acestea vor conferi feței tale un aspect alungit și îți vor pune în evidență partea superioară a feței. Pentru un aspect deosebit, poți alege o pereche de rame cu un element de legătură diferit din punctul de vedere al nuanței cromatice.

 

AICI gasesti ⏩MODELE DE RAME CU FORMA RECTANGULARA

 

Rame potrivite pentru o față ovală

 

Persoanele cu fața ovală sunt cele mai privilegiate atunci când vine vorba despre alegerea unei rame pentru ochelari, întrucât această fizionomie este potrivită aproape oricărui stil. Totuși, atunci când alegi rame pentru fața ovală, este important să te asiguri că dimensiunea acestora este proporțională cu cea a feței.

 

Vezi AICI oferta noastra de ⏩OCHELARI DE SOARE

 

Ramele potrivite pentru o față triunghiulară

 

Dacă fața ta are o formă triunghiulară, este recomandat să alegi un model de ramă care să minimizeze aspectul superior al feței și să atragă atenția asupra ochilor, pe care să îi reliefeze. Astfel, poți opta pentru ochelarii de tip aviator sau chiar pentru o pereche de ochelari mai discreți, fără rame.

 

AICI gasesti ⏩RAME AVIATOR PENTRU OCHELARI DE VEDERE

 

 

Cum alegi ramele ochelarilor in functie de fizionomie

 

 

Ce rame să alegi pentru o formă alungită a feței

 

Deoarece o față alungită se caracterizează printr-o frunte și o bărbie mai înguste, este bine să alegi rame care să compenseze trăsăturile faciale lungi și care să confere un aspect plăcut. Pentru a realiza acest lucru, ai de ales între ramele rotunde și cele ovale. De asemenea, poți opta pentru lentile mai mari, care îți vor evidenția ochii.

 

Vezi AICI ⏩RAME OVALE si ROTUNDE pentru OCHELARI DE VEDERE

 

Rame potrivite pentru o formă pătrată a feței

 

Pentru un chip caracterizat prin linii de contur drepte și bine definite, cea mai bună alegere este reprezentată de ramele discrete, cu forme ovale sau rotunde, care vor valorifica zona pomeților și pe cea a frunții. Dacă forma feței tale este pătrată, ramele tip motociclist sau aviator se vor dovedi potrivite pentru tine.

 

Idei de rame pentru o față trapezoidală

 

Pentru acest tip de formă facială, este important să alegi rame de ochelari care să-ți evidențieze partea superioară a feței, fără a accentua, însă, zona maxilarului. Astfel, poți opta pentru un model cu o grosime mai mare a ramelor în partea superioară sau cu o culoare care iese ușor în evidență. Ochelarii tip fluture, pisică sau cu rame întregi sunt cei mai potriviți pentru această formă a feței.

 

 

Cum alegi ramele ochelarilor in functie de fizionomie

 

 

Alte modalități prin care îți poți alege ramele ideale

 

Chiar dacă ai descoperit categoria în care se încadrează forma feței tale și care sunt cele mai potrivite rame pentru aceasta, probabil că ți-ai dori o metodă mai facilă prin care să stabilești dacă ramele pe care urmează să le cumperi sunt potrivite pentru tine. Pentru că probarea ochelarilor într-un magazin specializat se poate dovedi destul de dificilă în această perioadă, îți punem la dispoziție o soluție inovatoare, prin care poți proba online ramele de ochelari preferate, pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere.

 

Astfel, prin opțiunea „Probeaza cu Webcam”, ai posibilitatea de a verifica live, direct de pe PC, cum ai arăta cu ramele de ochelari alese de tine. Tot ce trebuie să faci este să activezi webcam-ul computerului și să cauți modelele de rame care au disponibilă această opțiune.

 

Pentru a alege o pereche de ochelari cu rame care să îți scoată în evidență aspectul feței, este necesar să ții cont de fizionomia ta și să alegi produsul care să se potrivească acesteia. Ține cont de toate sfaturile noastre și apelează la modalitățile inovatoare prin care poți găsi ramele potrivite.

 

Sursa Foto: Shutterstock