Cum alegi cei mai buni ochelari de vedere pentru copii

Cele mai bune perechi de ochelari de vedere pentru copii comparate: caracteristici, beneficii și dezavantaje pentru fiecare

 

Vederea copiilor se află în continuă schimbare, în perioada de creștere, indiferent dacă e vorba de mici corecții ale vederii sau dacă cel mic are nevoie de niște lentile speciale. Iar pentru a te asigura că faci cea mai bună alegere, care va contribui pe termen lung la îmbunătățirea vederii copilului tău, este important să știi cum să alegi perechea de ochelari de vedere potrivită.

 

Află, în cele ce urmează, cum îți dai seama că cel mic are nevoie de o pereche de ochelari de vedere, cum alegi ramele și lentilele, dar și care sunt recomandările noastre.

 

Semne care îți indică faptul că cel mic are nevoie de ochelari

 

Problemele de vedere care nu sunt detectate la timp pot avea un impact semnificativ asupra performanței copilului și modului în care socializează sau deprinde abilități esențiale, precum cititul și scrisul. Din acest motiv, este necesar să știi cum recunoști primele semnale care îți pot indica faptul că cel mic ar avea nevoie de ochelari de vedere. Iată câteva dintre aceste semne:

 

 • Uitatul cruciș, care poate indica o problemă asupra modului în care ochii se focalizează asupra unei imagini; astfel, uitatul cruciș îl ajută pe copil să vadă mai clar un obiect sau o imagine;
 • Înclinatul capului sau acoperirea unui ochi, ceea ce înseamnă că cel mic încearcă să ajusteze unghiul de vedere, pentru a reuși să mărească nivelul de claritate; acest lucru poate indica faptul că cel mic are ambliopie sau „ochi leneș”, o problemă frecvent întâlnită în rândul copiilor;
 • Uitatul de aproape la televizor, precum și cititul de aproape al unei cărți, fapt care poate indica miopia la copii;
 • Frecarea excesivă a ochilor, care poate însemna că cel mic are ochii obosiți sau chiar o conjunctivită alergică;
 • Dureri de cap sau de ochi, care apar, de regulă, spre finalul zilei, semn care poate indica un efort suplimentar al ochilor, cu scopul de a mări nivelul de focalizare;
 • Dificultăți de concentrare la școală și la rezolvarea temelor pentru acasă.

 

Toate aceste semne necesită un control oftalmologic, pentru a vedea cât de serioasă este problema de vedere și cum poate fi corectată. În plus, copiii ar trebui să meargă la un consult oftalmologic în mod regulat, măcar o dată pe an, pentru a putea ține sub control toate schimbările de vedere care au loc în perioada de creștere. Cu cât probleme de vedere sunt identificate mai repede, cu atât cresc șansele ca acestea să fie corectate la timp și să nu afecteze buna dezvoltare a copiilor.

Cum alegi ramele și lentilele

Înainte de a-ți prezenta recomandările noastre de ochelari de vedere pentru copii, este bine să știi care sunt aspectele de care să ții cont atunci când alegi perechea de ochelari potrivită. Iată câteva sfaturi utile:

 

 • Respectă indicațiile aflate pe prescripția medicală pentru ochelari, înainte de a alege lentilele și ramele potrivite – dacă este nevoie de lentile puternice, care sunt destul de groase, atunci evită ramele mari și optează pentru unele mai mici și mai discrete.
 • Alege un model atractiv – cei mai mulți copii nu se simt confortabil cu purtarea ochelarilor de vedere, așa că este important să îl lași pe cel mic să aleagă ramele care îi plac cel mai mult. Totodată, îl poți încuraja pe copil să aleagă lentile fotocromatice, care se închid la culoare la lumina soarelui, astfel încât să lase impresia că poartă ochelari de soare;
 • Plastic sau metal – chiar dacă înainte, ochelarii de vedere din plastic erau considerați o alegere mai bună pentru copii, în prezent, poți găsi modele care au rame din metal, cu inserții din plastic. Cere părerea medicului oftalmolog, pentru a vedea ce tip de metal este potrivit pentru copilul tău. În plus, alege materiale hipoalergenice. De exemplu, unele persoane pot fi alergice la ramele din metal care conțin nichel.
 • Ține cont de puntea nazală – copiii nu au nasul complet dezvoltat, așa că este important ca ochelarii să nu cadă de pe față; din fericire, noile modele de rame au punte nazală ajustabilă, astfel că ochelarii vor sta bine chiar și pe un nas mai mic.
 • Alege ochelari cu șnur – în cazul în care crezi că există riscul ca cel mic să scape ochelarii și să îi spargă;
 • Alege materialul potrivit pentru lentile – în cazul copiilor, lentilele ar trebui să fie confecționate din policarbonat sau Trivex, materiale care au o rezistență crescută la impact și zgârieturi. În plus, sunt mai ușoare decât lentilele clasice din plastic, ceea ce înseamnă că ochelarii de vedere vor fi mai confortabili. Mai mult decât atât, lentilele din policarbonat sunt sigure și atunci când cel mic se joacă sau face sport.

Cele mai bune perechi de ochelari de vedere pentru copii – recomandări

Rame ochelari de vedere copii Ray-Ban

Ray-Ban este unul dintre cele mai renumite branduri de ochelari. Marca fabrica inițial doar ochelari pentru aviatori, iar din anii ‘40 a început să extindă gama de produse către publicul larg. Având o istorie destul de lungă în această industrie, începând cu  anul 2003, Ray-Ban a lansat primele colecții de ochelari de soare și de vedere pentru copii. Juniorii se pot bucura de calitatea, designul elegant, rezistență produselor din gama Ray-Ban pentru copii. În colecția disponibilă pe site-ul nostru, părinții pot găsi diferite modele, de la rame de ochelari Ray-Ban cu formă ovală, rame Ray-Ban cu formă rectangulară, stil aviator sau în diferite culori.

Rame ochelari de vedere Hello Kitty

Juniorii pasionați de personajul Hello Kitty, acea pisicuță albă, japoneză, care zâmbește și poartă mereu o fundiță roșie, își pot alege rame de ochelari de vedere pe gustul lor. Modele din această marcă se remarcă printr-un design unic, colorat, special gândit pentru cei mici. Mulți copii vor fi încântați să poarte un model Hello Kitty, tocmai datorită culorilor și design-ului creativ. Pe site-ul nostru părinții pot alege din peste 25 de modele de rame de ochelari Hello Kitty, disponibile în diferite nuanțe, forme, modele.

Rame ochelari de vedere Avengers

Dacă cel mic îndrăgește eroii din filmele Avengers, cu siguranță această colecție de rame l-ar încânta. Fie că este fan Iron Man, Captain America, Hulk sau alt supererou, există rame de ochelari potrivite pasiunii sale. Fiind special concepute pentru cei mici, modelele de rame Avengers sunt ușoare, flexibile și confecționate din materiale rezistente, astfel încât juniorul se va simți confortabil purtând perechea de ochelari preferată.

Rame ochelari de vedere Polaroid

Alături de marca Ray-Ban, Polaroid se numără printre brandurile de ochelari celebre în întreaga lume și recunoscute pentru cei peste 80 de ani de experiență în această industrie. Acest brand creează inclusiv ochelari de soare și rame pentru ochelarii de vedere special gândite pentru copii. Pe site-ul nostru vei găsi mai multe modele de rame Polaroid care îndeplinesc nevoile celor mici: au un design vesel, sunt colorate și rezistente, sunt ușoare și oferă confort sporit.

Vezi AICI toate perechile de ochelari de vedere pentru copii

Așadar, ca părinte, este important să ai grijă de sănătatea copilului, mai ales de cea a ochilor. Un consult oftalmologic te poate ajuta să identifici la timp orice problemă și, mai mult decât atât, să obții recomandările necesare pentru a alege cea mai bună pereche de ochelari de vedere pentru copii.

Sursă foto: Shutterstock