Primele semne ca ai nevoie de ochelari

Cum îți dai seama că ai nevoie de ochelari: primele semne

 

În era tehnologiei, vederea noastră are de suferit, în special în cazul celor care muncesc din fața computerului. Totuși, riscul de a dezvolta o afecțiune la nivelul ochilor, care duce la nevoia de a purta ochelari, nu există doar în cazul acestei categorii de oameni. Vârsta, predispoziția genetică, stilul de viață și domeniul în care activezi cresc posibilitatea de a dezvolta simptome specifice. Pentru a putea determina dacă este timpul să-ți faci un control, ți-am pregătit o prezentare a indiciilor care îți pot ridica semne de întrebare. Ai nevoie de ochelari? Trebuie să faci o schimbare în felul în care folosești tehnologia zi de zi? Iată cum îți dai seama în funcție de simptome.

Vedere încețoșată

Acest simptom apare foarte des în cazul unei afecțiuni oculare, dar poate fi cauzat și de oboseala după o zi de muncă în fața monitorului sau a ecranului laptopului. De asemenea, oboseala ochilor poate fi recunoscută și prin semne de uscăciune sau dificultate de focalizare. Dacă vederea încețoșată nu durează mult și nu consideri că-ți ridică probleme, s-ar putea ca aceasta să poată fi rezolvată cu lacrimi artificiale sau picături. Este recomandat să ceri părerea medicului specialist, indiferent de intensitatea simptomelor.

 

Cumpara acum rame online si bucura-te de o reducere de 25% la lentile in magazin + CONSULT GRATUIT

Dificultăți la citit

În special după vârsta de 40 de ani, calitatea vederii începe să fie afectată și poți observa dificultăți de focalizare la citit. Afecțiunea care cauzează aceste simptome, de la o anumită vârstă, se numește prezbiopie și este caracterizată de o capacitate redusă de a mai vedea de aproape. Aceasta poate apărea atunci când citești, scrii sau când te uiți la ecranul telefonului și observi tendința de a îndepărta obiectele și de a miji ochii.

 

Prezbiopia necesită ochelari pentru citit, ai căror dioptrii trebuie schimbate mai des până la vârsta de 50 de ani. Mai apoi, afecțiunea se dezvoltă mai lent și nu va exista nevoia de a schimba lentilele prea des. Un consult de specialitate este necesar pentru a diagnostica o astfel de afecțiune.

 

Ochi obosiți

Ochii obosiți sunt o realitate aproape zilnică pentru majoritatea celor care muncesc de la birou sau pentru tinerii care petrec mult timp pe smartphone. Când privești înspre ceva, ochii sunt nevoiți să focalizeze un punct anume, iar dacă suferi deja de o afecțiune oculară, aceștia vor depune mai mult efort. Astfel, se va instala senzația de ochi obosiți, care poate fi recunoscută prin nevoia constantă de a freca pleoapele cu degetele, disconfort și uscăciune.

 

Dacă observi că ochii tăi obosesc mai repede când conduci sau când te uiți în depărtare, pe stradă, chiar după muncă, acesta poate fi un efect al muncii îndelungate la computer. Însă, dacă simptomele nu dispar și disconfortul persistă, cere sfatul unui medic specialist. Miopia este afecțiunea care duce la probleme în distingerea obiectelor aflate la distanță. Aceasta nu se tratează, dar poate fi ținută sub control, cu ajutorul ochelarilor de vedere potriviți.

 

Vezi mai multe modele de OCHELARI DE VEDERE LA REDUCERE

Vedere dublă sau aureole în jurul luminilor

Dificultatea de a focaliza duce și la pierderea abilității de a vedea clar pe timpul nopții, de a vedea anumite obiecte sau lumini dublu, dar și de a observa aureole în jurul luminilor, precum cele de la semafor. Aceste aureole pot apărea în cazul afecțiunilor precum astigmatismul, miopia sau prezbiopia, în cazul persoanelor care nu poartă ochelari de vedere. De asemenea, dacă observi că nu mai vezi la fel de bine pe timpul nopții sau când se înserează, este posibil ca ochilor să le slăbească puterea de adaptare. Acesta poate fi un simptom al unei afecțiuni oculare, dar și al unei deficiențe de vitamine. Cel mai potrivit mod de a verifica ce cauzează problemele de vedere este un consult de specialitate la oftalmolog.

Dureri de cap

Durerile de cap sunt simptome comune în cazul instalării unei afecțiuni oculare. De asemenea, sunt printre cele mai ignorate, tocmai din cauza faptului că nu sunt recunoscute ca semne ale unei probleme mai mari. Durerile sunt cauzate de efortul depus de ochi pentru a focaliza și pentru a te ajuta să vezi mai clar, iar acestea nu dispar decât în momentul în care începi să porți ochelarii de care ai nevoie. Migrenele pot apărea frecvent în cazul problemelor oculare nediagnosticate. Acestea afectează, de regulă, o anumită parte a capului și pot fi localizate, adesea, în jurul ochilor.

 

Durerile de cap pot apărea și din cauza oboselii resimțite de ochi, dar aceasta, la rândul ei, poate fi cauzată de o afecțiune. Pentru a verifica mai exact motivele pentru care apar aceste simptome, fă un consult medical și rezolvă problema de la sursă.

Cum te vor ajuta ochelarii de vedere

Odată ce faci primii pași spre diagnosticarea unei afecțiuni oculare, vei putea să descoperi cauzele exacte ale simptomelor. Important de ținut minte este faptul că ochelarii nu îți pot schimba forma ochilor, așadar, nu vor face problemele să dispară. În schimb, vederea ta se va corecta în timp ce îi porți și vei putea să te bucuri de împrejurimi fără probleme. De asemenea, te vor ajuta să poți munci în continuare, indiferent că petreci mult timp la computer sau conduci pe distanțe lungi.

 

Vezi oferta noastra de OCHELARI PENTRU FEMEI 

 

Statisticile arată că aproximativ 75% dintre adulții care poartă ochelari se bucură de vedere sănătoasă și corectă. Consultul este esențial, deoarece doar în acest fel oftalmologul poate să determine tipul de lentile de care vei avea nevoie, în funcție de problema care îți afectează vederea. Lentilele sunt diferite în cazul miopiei (-) și hipermetropiei (+), de exemplu. Atât forma acestora, cât și grosimea diferă în funcție de viciile de refracție. La Optiblu poți folosi oglinda virtuală pentru o mare parte din gama de ochelari de vedere, lucru care îți permite să îi probezi online și să găsești perechea potrivită pentru preferințele tale și forma feței.

 

Vezi oferta noastra de OCHELARI PENTRU BARBATI

 

Ochelarii de vedere sunt necesari în cazul afecțiunilor oculare, deoarece ajută la stagnarea problemei și la redarea vederii normale sau aproape normale, în funcție de gravitatea situației. Nu amâna un consult medical de specialitate, pentru a determina care este cauza simptomelor pe care le poți observa și care îți afectează rutina.

 

Sursa foto: Shutterstock.com