Alegerea lentilelor colorate: sfaturi si recomandari

 

lentile de contact colorate

 

 

La fel ca multe alte persoane, probabil că și tu te-ai întrebat, la un moment dat, cum ai arăta dacă ochii tăi ar avea o altă culoare și ce efect ar avea această schimbare asupra look-ului tău. Cu ajutorul lentilelor colorate, este foarte simplu să obții acest lucru și să decizi dacă ochii tăi vor fi albaștri, verzi, căprui sau, de ce nu, negri.

 

Totuși, există foarte multe opțiuni de care să ții cont, iar pentru a te asigura că iei decizia corectă, este necesar să ai în vedere mai mulți factori, care îți vor oferi certitudinea că lentilele de contact colorate alese sunt cele potrivite pentru tine.

 

În cele ce urmează, vom vorbi despre modul în care îți alegi cele mai bune lentile de contact în funcție de nevoile tale și despre cum să obții cele mai bune rezultate.

 

Stabilește raza de curbură și diametrul lentilelor

 

Înainte de a alege orice tip de lentile de contact, este necesar să cunoști parametrii ochilor, astfel încât să alegi produsele potrivite pentru nevoile tale. De aceea, și pentru lentilele colorate, vei avea nevoie de două informații importante, respectiv raza de curbură a ochilor și diametrul pe care trebuie să îl aibă lentilele.

 

Aflarea razei de curbură a ochilor este importantă, pentru că, dacă lentilele alese nu au dimensiunile corecte, acestea îți pot provoca o senzație de disconfort sau chiar pot cădea. Această valoare se măsoară în milimetri și poate pleca de la 6,5 și ajunge la 10,5 milimetri. Cu toate că cele mai multe persoane au nevoie de o raza de curbură a lentilelor de 8,6 mm, este important să te adresezi unui specialist, care îți va măsura această valoare.

De asemenea, tot în cadrul consultației, oftalmologul va stabili care este diametrul și raza de curbură pe care viitoarele tale lentile de contact trebuie să îl aibă. Totuși, cea mai importantă etapă, este proba de adaptare a lentilelor de contact pe suprafața ochiului, deoarece acești parametri nu se comportă la fel în cazul tuturor pacienților.

 

 

lentile de contact colorate

 

 

Alege în funcție de culoarea naturală a ochilor

 

Pentru a alege o pereche de lentile de contact colorate, cu ajutorul cărora să-ți transformi look-ul cum îți dorești, este necesar să ții cont și de culoarea naturală a ochilor tăi. De exemplu, dacă ochii tăi au o culoare închisă, va trebui să te orientezi spre o pereche de lentile care au același ton cromatic, în nuanțe calde de tip brun sau chihlimbar.

 

În schimb, dacă ochii tăi au o nuanță deschisă, ai putea alege cu succes o pereche de lentile de culoare verde-deschis sau gri-deschis, care vor fi apropiate de culoarea naturală a ochilor tăi. În cazul în care nu îți dorești lentile de contact cu o altă culoare decât cea a ochilor tăi și vrei doar să-ți scoți în evidență irisul, poți alege o pereche de lentile colorate cu o nuanță mai închisă decât culoarea naturală a ochilor tăi. În acest mod, îți vei evidenția culoarea ochilor și îți vei păstra naturalețea.

 

Vezi AICI gama noastra de LENTILE DE CONTACT COLORATE

 

Alege în funcție de culoarea părului tău

 

Atunci când alegi lentilele de contact perfecte pentru tine, trebuie să ții cont și de culoarea părului tău. Astfel, dacă ai părul șaten sau brunet închis, iar sprâncenele tale au o culoare închisă, ar trebui să eviți alegerea unor lentile de culoare albastră, întrucât acestea vor arăta artificial și nu îți vor scoate tenul în evidență. În schimb, poți opta pentru lentile maro sau verde-închis, care îți vor oferi cele mai bune rezultate.

 

De asemenea, pentru părul șaten deschis, este recomandat să alegi lentile verzi sau maro, cu ajutorul cărora vei obține un look deosebit și natural. Pentru această nuanță a părului, ar trebui să eviți lentilele căprui, deoarece acestea îți vor conferi un aspect banal și fad.

 

 

 

lentile de contact colorate

 

Alege lentile colorate cu dioptrii, dacă este necesar

 

În cazul în care suferi de o afecțiune oftalmologică, precum miopie sau hipermetropie, însă îți dorești să corectezi aceste probleme cu ajutorul unei perechi de lentile de contact care să-ți schimbe culoarea naturală a ochilor, acest lucru este posibil.

 

Lentilele de contact colorate cu dioptrii pot avea atât un scop estetic, cât și medical, fiind potrivite pentru orice persoană care suferă de afecțiuni oftalmologice. Cu toate acestea, pe lângă sfaturile de alegere a lentilelor prezentate anterior, în acest caz va trebui să iei în calcul și valorile dioptriilor tale, pentru a alege un produs care să-ți îmbunătățească, în același timp, acuitatea vizuală.

 

AICI gasesti LENTILE DE CONTACT COLORATE CU DIOPTRII

 

Dacă știi că ai o afecțiune oftalmologică, însă nu ai mai fost la un control de ceva vreme, este bine să faci o vizită medicului, care îți va măsura dioptriile și îți va permite să alegi o pereche de lentile de contact colorate potrivite nevoilor tale.

 

 

lentile de contact colorate cu dioptrii

 

 

Avantajele purtării lentilelor de contact colorate

 

Lentilele de contact colorate sunt foarte în vogă, iar tot mai multe persoane le folosesc pentru a obține acea culoare a ochilor pe care și-o doreau dintotdeauna. Totuși, un mare avantaj al acestor produse stă în faptul că îți oferă posibilitatea de a-ți schimba constant look-ul, iar dacă nu ești mulțumit de nuanța cromatică aleasă sau, pur și simplu, vrei să încerci ceva nou, ai mereu posibilitatea de a o face.

 

De asemenea, atât timp cât le procuri de la un centru specializat și respecți indicațiile de purtare, lentilele se vor dovedi sigure, îți vor conferi un grad înalt de confort și nu vor genera efecte secundare.

 

Vezi AICI gama noastra de PRODUSE DE INGRIJIRE A LENTILELOR DE CONTACT

 

Nu în ultimul rând, lentilele de contact colorate se pot dovedi o soluție eficientă prin care poți îmbina esteticul cu funcționalitatea, în cazul în care suferi de o afecțiune oftalmologică și ai nevoie și de dioptrii.

 

Indiferent de tipul de lentile de contact pentru care vei opta, este important că acestea să fie procurate dintr-o sursă de încredere, care poate garanta calitatea, care îți pune la dispoziție modele de top de la producători consacrați din domeniu și care îți poate oferi sfaturi cu privire la alegerea soluțiilor ideale pentru tine.

 

Sursa Foto: Shutterstock